Afscheid in Vught

In 2019 mocht ik het afscheid van vader vastleggen en toen in 2023 moeder overleed werd ik weer gevraagd om de liefdevolle momenten te komen vastleggen.

Er was mij gevraagd om naar het verzorgingshuis te komen waar mevrouw woonde. De familie was er nog niet dus ik stond op de gang te wachten omdat de uitvaartverzorgster binnen nog even bezig was. De familie komt aanlopen en het eerste wat de dochter tegen me zegt is dat ze me helemaal niet meer kende. Ik vind dat helemaal niet erg want dat betekent dat ze me bij de uitvaart van vader bijna niet heeft opgemerkt.

De familie is allemaal aanwezig als ze samen de deksel op de kist leggen. Een mooi liefdevol moment. Om haar niet te vergeten mag de familie haar naam in de herinneringsboom hangen die op de gang staat. Daarna gaan we naar buiten waar het personeel van het verzorgingshuis nog een een woordje spreekt en allemaal een bloem op haar kist leggen. Samen zet de familie haar in de auto en vertrekken we naar Kloosterhotel Zin in Vught voor het afscheid. Het is prachtig hier met de grote tuin en ook binnen is een mooie, lichte ruimte waar het afscheid gehouden word. Mevrouw wordt eerst in de kapel neergezet.

Na de dienst is er een samenzijn met progresgebakjes omdat mevrouw daar zo van hield. Ook nu staat mevrouw in de kapel en de gasten kunnen, als ze dat willen daar nog afscheid gaan nemen. Daarna vertrekt het gezelschap naar de begraafplaats in Vught om daar mevrouw te ruste te leggen. Ook dit doet de familie weer samen. Nadat iedereen afscheid heeft genomen vertrekt iedereen. Ik neem ook afscheid van de familie en spreek af dat we contact houden over de foto’s en over het maken van een mooi album.

Wat een lieve familie is dit en ik ben blij dat ik wat foto’s van het afscheid mag laten zien.

Evelien Vugs afscheidsfotograaf

Ik leg op een respectvolle manier de uitvaart vast. Ik heb me hier helemaal in gespecialiseerd. Waarom uitvaartfotografie?
Op de dag van het afscheid is er veel liefde te zien en te voelen. Ik ga op zoek naar momenten van verbinding omdat deze later troost geven. Het zijn die kleine momenten waar zoveel in besloten ligt.
Mijn foto’s laten zien wie er allemaal met je meeleven en hoe mooi het afscheid was. Ook de details die jullie met veel zorg hebben uitgezocht blijven zichtbaar. Ik help graag mensen en mijn foto’s geven houvast en kracht om verder te kunnen na een ingrijpend verlies.

https://www.evelienvugs.nl
Next
Next

7 Redenen om te kiezen voor uitvaartfotografie