Een laatste moment bij de kist

Vrouw neemt afscheid van haar vader bij de kist

Documentaire fotografie; het complete afscheid in beeld
Als documentair afscheidsfotograaf zorg ik ervoor dat jullie terug kunnen kijken op de dag van het afscheid. Alle belangrijke momenten breng ik, op een discrete manier, in beeld. Tijdens het afscheid ben ik onopvallend aanwezig. Ik beschik over apparatuur waarmee ik op afstand prachtige foto’s kan maken. Er zijn ook momenten waarop ik juist wel dichterbij kom, om het juiste gevoel middels de foto over te kunnen brengen.

Een laatste moment alleen bij de kist
Deze foto weerspiegelt mooi het allerlaatste moment samen. Het is een moment waar veel liefde in te zien is. Ik vind het daarom belangrijk dat dit moment terug komt in de uitvaartreportage. Ik heb de foto gemaakt en heb daarna meteen de ruimte verlaten. Ik koos er bewust voor om deze dame even alleen te laten zodat ze op haar eigen manier afscheid kon nemen. Misschien was er daarna nog wel een mooier beeld maar ik ga er in zo’n situatie niet op wachten. Ik was tevreden met het beeld dat ik had en ben daarom weggegaan.

Als documentair afscheidsfotograaf maak ik steeds de afweging van het belang van de foto enerzijds en de ruimte voor verdriet en afscheid nemen op je eigen manier anderzijds.

Moment missen
Als documentair afscheidsfotograaf weet ik welke momenten belangrijk zijn om vast te leggen en zorg ik ervoor dat al deze momenten mooi in beeld komen. Ik voel aan wanneer ik dichterbij kan komen en wanneer juist niet en ook wanneer ik de familie juist even alleen moet laten. Dat typeert mij in mijn werk als documentair fotograaf.

Keuze afscheidsfotograaf
Bij de keuze voor een afscheidsfotograaf is het ontzettend belangrijk om te kiezen voor een fotograaf die een werkwijze hanteert die bij jullie past en die wat persoonlijkheid betreft bij jullie aansluit, zodat jullie op de dag van afscheid helemaal jullie zelf kunnen zijn.

 
Evelien Vugs afscheidsfotograaf

Ik leg op een respectvolle manier de uitvaart vast. Ik heb me hier helemaal in gespecialiseerd. Waarom uitvaartfotografie?
Op de dag van het afscheid is er veel liefde te zien en te voelen. Ik ga op zoek naar momenten van verbinding omdat deze later troost geven. Het zijn die kleine momenten waar zoveel in besloten ligt.
Mijn foto’s laten zien wie er allemaal met je meeleven en hoe mooi het afscheid was. Ook de details die jullie met veel zorg hebben uitgezocht blijven zichtbaar. Ik help graag mensen en mijn foto’s geven houvast en kracht om verder te kunnen na een ingrijpend verlies.

https://www.evelienvugs.nl
Previous
Previous

Een bekende vragen om foto’s te maken bij de uitvaart?

Next
Next

De waarde van een album