Uitvaartreportage: Op hoeveel foto’s kun je rekenen?

gespannen gezichten tijdens het afscheid - uitvaartfotografie

Uitvaartreportage: Op hoeveel foto’s kun je rekenen?

Regelmatig krijg ik de vraag hoeveel foto’s er bij een uitvaartreportage zitten Laat ik vooropstellen dat ik hiervoor geen vast aantal hanteer, in tegenstelling tot veel fotografen.   Het  aantal foto’s bij een uitvaartreportage is sterk afhankelijk van de uitvaart zelf. De foto’s ga ik  niet tellen. Wanneer ik een uitvaartreportage maak, leg ik alle mooie momenten vast. Je ontvangt dus een compleet beeld van het gehele afscheid.

Persoonlijk
Natuurlijk bespreken we de wensen voor de uitvaart. Je mag aangeven wat je wel en wat je niet vastgelegd wilt hebben. Waar ben ik als uitvaartfotograaf wel bij en waar niet? Je kan je voorkeuren aangeven en wat je van mij verwacht.  Alles is bespreekbaar. Ik vind het belangrijk dat jullie goed afscheid kunnen nemen en pas me daarom helemaal aan en hou rekeningen met jullie voorkeuren.

Momenten
Tijdens de uitvaart leg ik alles vast wat voor mij bij het verhaal hoort. Deze momenten schiet ik  ruim. Ik maak meerdere foto’s van een moment. Later zoek ik de mooiste momenten uit. Wanneer een foto voor mij iets toevoegt aan het verhaal, dan komt deze zeker in de selectie. Maar ook als ik denk dat deze foto iets toevoegt voor de familie. Bij twijfel komt de foto gewoon in de selectie, zodat jij kunt bepalen of je de afbeelding wenst te behouden. Ik ga dus niet tellen en lever alle foto’s die belangrijk zijn voor het afscheid.

Een foto moet voor mij iets toevoegen aan het verhaal en geen herhaling zijn.

Gemiddeld
Gemiddeld gezien krijg je bij een uitvaart al snel 150 foto’s. Dit kunnen er ook wat minder zijn, maar meestal zijn het er veel meer. Ik selecteer en bewerk zonder te tellen en weet dus pas als ik hier mee klaar ben op welk aantal ik uit kom.

Daarom staan er bij mijn pakketten geen aantallen. Je mag er echt vanuit gaan dat alle belangrijke momenten in de selectie zitten. Wil je meer weten over mijn prijzen dan gerust contact op.

Digitaal
Alle beelden die ik geselecteerd heb ontvang je in een persoonlijke gallerie. Via een persoonlijk klantenportaal is deze heel makkelijk te bekijken en te downloaden. De foto’s kun je dan heel makkelijk op je eigen computer opslaan en voor de zekerheid ook nog op een ander medium zoals een externe harde schijf of in de cloud. Zo kun je de foto’s altijd bekijken wanneer je hier behoefte aan hebt.

Album:
Naast digitale beelden ontvang je ook een album. Dit kan een mini-album zijn of een mooi volwaardig album met platliggende pagina’s. Voor het album maak ik een opzet zoals ik denk dat de foto’s mooi het verhaal van het afscheid laten zien. We bespreken dan het album samen en jullie mogen nog aanpassingen doen. Ik bestel het album pas als het helemaal naar jullie zin is. Ik vind het belangrijk dat het album alle belangrijke momenten voor jullie bevat en dat de foto’s troost en steun kunnen geven.

Meisje gooit schepje zand op de kist in het graf
Evelien Vugs afscheidsfotograaf

Ik leg op een respectvolle manier de uitvaart vast. Ik heb me hier helemaal in gespecialiseerd. Waarom uitvaartfotografie?
Op de dag van het afscheid is er veel liefde te zien en te voelen. Ik ga op zoek naar momenten van verbinding omdat deze later troost geven. Het zijn die kleine momenten waar zoveel in besloten ligt.
Mijn foto’s laten zien wie er allemaal met je meeleven en hoe mooi het afscheid was. Ook de details die jullie met veel zorg hebben uitgezocht blijven zichtbaar. Ik help graag mensen en mijn foto’s geven houvast en kracht om verder te kunnen na een ingrijpend verlies.

https://www.evelienvugs.nl
Previous
Previous

Ik ben geen rouwfotograaf

Next
Next

Ik maak zelf wel een album